Esztétikai kezelések

Esztétikai kezeléseinkkel arról gondoskodunk, hogy mosolyod mindig ragyogóan szép, tündöklően fehér legyen, mert tudjuk jól: egy gyönyörű mosoly bárkit elvarázsol. A cél érdekében olyan kezeléseket vehetsz nálunk igénybe, amik kiemelik fogaid szépségét: ez a fogfehérítés, valamint a fogékszer felhelyezése.

Szeged fogfehérítés fogorvos fogászat magánrendelés

Fogfehérítés

Biztos veled is előfordult már, hogy beszélgetés közben azon járt az eszed, vajon elég fehérek-e a fogaid? Az ápoltság és az egészség egyik fokmérője ugyanis a hófehéren ragyogó fogsor. Amennyiben bizonytalannak érzed magad fogaid elfogadható színét illetően, keress fel minket bizalommal és ragyogóvá varázsoljuk a mosolyodat. A fogfehérítés kétféle módon történhet:

  • otthoni fogfehérítés
  • rendelői fogfehérítés
    • gyökérkezelt fogak fehérítése
Akár az otthoni, akár a rendelői fogfehérítés mellett döntesz, a folyamat nulladik lépése a rendelői vizsgálat. Ennek során felmérjük a terepet: van-e esetleg szuvasság, fogkő és azt is megnézzük, hogy milyen állapotban vannak a tömések. Ha szükséges, ezeket korrigáljuk, kezeljük. Otthoni fogfehérítés Otthoni fogfehérítés esetén nem a gyors eredmény a cél, ráadásul ezt is megelőzi egy rendelői vizsgálat. Ezt követően megbeszéljük a részleteket, majd lenyomatot készítünk az alsó és felső fogsorról is. Ennek alapján készül el az a gumiszerű sín, ami az éjszakai alvásod során gondoskodni fog a fogaid fehérítéséről. Ebbe a sínbe kell minden este belehelyezni azt a gélt, ami éjszaka végzi majd a dolgát. Az első 2-3 este talán még kellemetlen lehet a sín hordása, de a fogaid elszíneződésétől függően, már 7-14 nap alatt látszani fog a végeredmény. Fontos, hogy a reggeli ébredést követően a fogadat és a sínt is meg kell mosni. Gyökérkezelt fogak fehérítése: Mivel a gyökérkezelt fogak hajlamosak az elszíneződésre, érdemes ezek fehérítésére is gondot fordítani. A kezelés során a gyökértömésen lévő fedőtömés kisebb részét eltávolítjuk, majd 3-5 napra behelyezzük a fogfehérítő anyagot. Ezután egy ideiglenes töméssel zárjuk le a kezelt fogat és igény szerint addig ismételjük a folyamatot, amíg el nem érjük a kívánt színhatást. Amint ezzel megvagyunk és legalább 2 hét eltelt már az utolsó fehérítő alkalomtól, végleges töméssel zárjuk le a kezelt fogat.

Fogékszer felhelyezése

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fogsort még esztétikusabbá és vonzóbbá varázsoló fogékszer viselése a szemfogon, vagy a felső kismetsző fogon. Ez az apró tünemény készülhet aranyból vagy kristályból, így teljesen a stílusodra és az egyéniségedre szabhatod. Ami fontos, hogy csak fogorvosnak engedd rögzíteni ezeket a szépségeket, hiszen a művelethez speciális fogászati hozzávalókra van szükség. Ezek a fogászati anyagok azonban hozzáértés híján könnyedén felszívódhatnak a nyálkahártyán keresztül, ami egészségügyi problémákhoz vezethet. Maga a folyamat egyébként rendkívül gyors: a fogak alapos tisztítását, vagyis a fogkő eltávolítását és polírozását követően érdemes feltenni ezeket az ékességeket, hiszen csak így tudja kiemelni fogaid, valamint a mosolyod szépségét. Ezután az ékszert egy speciális ragasztóval rögzítjük őket a kiválasztott fogon, majd 6 – 24 hónapos tartóssággal számolhatsz.